Uiterdijk Klassiek concert cuisine cultuur

Uiterdijk Klassiek concert cuisine cultuur

Een muzikale en culinaire belevenis met top musici in intieme sfeer.

Op 10 februari 2019 start violiste Nasim de Haas met haar concertserie Uiterdijk Klassiek.
Hiermee wordt haar grote droom werkelijkheid: talentvolle kamermusici een mooi podium geven en haar passie delen met liefhebbers voor klassieke muziek.

De concertserie staat garant voor prachtige, gevarieerde concerten door top musici uit het hele land. Bijzondere optredens worden culinair omlijst en gecombineerd met exposities van uiteenlopende kunstenaars. De concerten vinden plaats in een huiselijke sfeer in een landelijke omgeving aan de rand van Geldermalsen.

Tijdens de opening van Uiterdijk Klassiek op 10 februari verzorgen Nasim de Haas en pianist Chris van de Kuilen een muzikaal programma van 15.00 tot 16.00 uur. Daarna bent u in de gelegenheid om tot 17.00 uur na te genieten met een culinaire verrassing.

U bent van harte welkom om deze ervaring mee te beleven!
Stuur een mail naar info@uiterdijkklassiek.nl of bel met Nasim de Haas via 06 Ė 28 400 129.
Kaartjes kosten € 24,95 p.p.
Reserveren is noodzakelijk.

Het adres: Uiterdijk 1 4191VJ Geldermalsen.

Programma

Zondag 10 februari 2019: openingsconcert
Nasim de Haas - viool
Chris van de Kuilen - piano
Farnaz Sedaghatbin, beeldend kunstenares, zal haar werk exposeren.

Zondag 10 maart 2019: Tokay Trio
Ingrid Lubbers - viool
Cobi Berculo - altviool
Jaap Sytsma - cello
Natalie de Klijn, beeldhouwer, komt haar werk exposeren.

Zondag 14 april 2019: Arte Duo
Aubrey Snell - saxofoon
Lineke Lever - piano

Zondag 12 mei 2019
Lilian Farahani - sopraan
Maurice Lammerts van Bueren - piano

Zondag 16 juni 2019
Annemieke IJzerman - harp
Katja Dupont zal haar werk exposeren.

Zondag 10 februari 2019: openingsconcert

Nasim de Haas - viool
Chris van de Kuilen - piano
Farnaz Sedaghatbin, beeldend kunstenares, zal haar werk exposeren.

Pianist Chris van de Kuilen en violiste Nasim de Haas hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie aan het Brabants Conservatorium. Vanaf het allereerste begin hadden zij een muzikale klik.

In de afgelopen 19 jaar dat zij samen het op het podium stonden hebben zij het publiek weten te raken met hun samenspel. Hun optredens worden gekenmerkt door het vermogen om de muziek te kleuren met klanken. 

Nasim en Chris voelen zich thuis in alle stijlen. Zij nemen u mee op een muzikale reis van barok en romantiek naar impressionisme en modern en verrassen u met hun gepassioneerde optredens. 

Chris van de Kuilen begon al op jonge leeftijd met pianospelen en won op 18 jarige leeftijd de eerste prijs op het Fontys Concours. Hij combineerde vervolgens de studie piano aan het Fontys Conservatorium in Tilburg met werk als pianist, correpetitor en pianodocent. Een masteropleiding correpetitor aan het Tilburgs Concervatorium rondde hij in 2016 cum laude af.

Chris heeft er passie voor om het publiek mee te nemen in het verhaal van de muziek en hen de intimiteit van muziek te laten ervaren. Dit doet hij niet alleen door een aansprekende vertolking van de muziek maar ook door een pakkende toelichting erop te geven.

Nasim de Haas (1980) is op 6-jarige leeftijd begonnen met viool spelen. Op 12-jarige leeftijd kwam ze in het jong talent aan de HKU utrecht.
Na haar middelbare school begon ze bij Katy Sebestyen aan het brabants conservatorium aan haar bachelor. Na een jaar stapte ze over naar Chris Duindam en behaalde in 2004 haar bachelor. Vervolgens behaalde ze haar master aan het HKU te Utrecht bij Eeva Koskinen met als specialisatie methodiek voor jong talent bij Joyce Tan.

Ze heeft naast haar liefde voor het maken van kamer muziek een grote passie voor lesgeven. 2008 starte ze haar eigen succesvolle prive lespraktijk.

 

Nasim de Haas en Chris van de Kuilen

Zondag 10 maart 2019: Tokay Trio

Ingrid Lubbers - viool
Cobi Berculo - altviool
Jaap Sytsma - cello
Natalie de Klijn, beeldhouwer, komt haar werk exposeren.

Ingrid Lubbers begon op 5-jarige leeftijd met vioolspelen bij Annemiek Helmink op de muziekschool in Hilversum. Hierna had ze achtereenvolgens les van Jan Repko in Amsterdam en van Cobi Berculo in Hilversum. Ze studeerde aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Chris Duindam. Daarnaast volgde zij barokviool masterclasses bij o.a. Rachel Podger, Stanley Ritchy, Midori Seiler en Rachael Beasly.

Van jongs af aan speelt ze met veel plezier in orkesten: het Cuypersensemble (jeugdstrijkorkest uit Hilversum), het Jeugd Orkest Nederland (JON), het Nationaal Jeugdorkest (NJO), en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest (NASKA).

Tegenwoordig speelt ze vooral in kleinere bezettingen zoals strijk- of pianotrio, strijkkwartet, en in het salonensemble “Festa Chordis”. Sinds 2015 is ze lid van het Paulusensemble te Baarn, dat in diverse samenstellingen optreedt. Naast een overwegend klassiek repertoire speelt ze ook filmmuziek, musicals en jazz met het “Vegas Strings Orchestra”.

Cobi Berculo studeerde bij Davina van Wely aan het Conservatorium van Amsterdam. Onder haar leiding behaalde ze het einddiploma solospel met onderscheiding waarbij ze werd toegelaten tot de studie voor de Prix d'Excellence. Daardoor kreeg ze de kans om nog drie jaar te studeren bij Herman Krebbers.

Via diverse cursussen o.a. in Weikersheim (Duitsland) en bij Ramy Shevelov in IsraŽl bekwaamde ze zich verder in het spelen van kamermuziek. Ze speelde in het Arkios ensemble en het Vuillaume Trio. Samen met pianist Reynoud Maartense en cellist Jaap Sytsma vormde ze het Dudok Trio.

Gedurende 30 jaar was ze als 1e violiste werkzaam in het Radio Filharmonisch Orkest. Ze werkt als viooldocente in haar eigen praktijk. Bovendien geeft ze les in bewegingsleer en blessurepreventie voor musici. Ze treedt regelmatig op in verschillende kamermuziekensembles, ook als altvioliste.

Jaap Sytsma kreeg zijn eerste cellolessen van zijn vader, daarna van Guillaume Hesse. Hij studeerde aan het Conservatorium in Amsterdam bij Tibor de Machula. Na het eindexamen solospel vervolgde hij nog anderhalf jaar zijn studie bij Andrť Navarra aan de Hochschule fŁr Musik in Detmold (Duitsland). Bovendien volgde hij meestercursussen kamermuziek bij Paul Godwin en in IsraŽl bij Ramy Shevelov.

Jaap speelt met veel enthousiasme zowel kamermuziek als symfonisch repertoire. Dat laatste deed hij jarenlang als solo-cellist van het Nederlands Balletorkest en Holland Symfonia. Daarnaast was hij regelmatig gast bij andere orkesten. Met Cobi Berculo gaf hij vele concerten als viool-celloduo. Zij maakten gedurende tien jaar ook deel uit van het Vuillaume Trio, waarmee vaak in Nederland werd opgetreden, maar ook in BelgiŽ en Frankrijk. Vervolgens werd hij lid van het Dudok Trio.

Natalie de Klijn zocht als voice over/stemactrice al enige tijd een manier om haar vrije tijd creatief te benutten.
De liefde voor haar Vizsla, een Hongaarse jachthond, gaf de doorslag: boetseren! En zo werd het vereeuwigen van haar hond een feit.
 
Met veel liefde maakt zij vrij werk en opdrachten. Bij elk beeld streeft ze naar een hoge aaibaarheidsfactor en probeert ze de levensechtheid zo dicht mogelijk te benaderen.
Paarden en (Jacht)Honden hebben een lichte voorkeur. Hun schoonheid, kracht en kwetsbaarheid geven niet alleen veel energie en inspiratie bij het tot stand komen van een beeld, maar ook ontspanning.
Ze zegt vaak: "Boetseren is mijn hoofd leegmaken."
 
Je bent van harte welkom in haar atelier in Tijnje (Friesland).
www.klijnkunst.nl, bronzen beelden

 

 

Ingrid Lubbers

Cobi Berculo

Jaap Sytsma

Zondag 14 april 2019: Arte Duo

Aubrey Snell - saxofoon
Lineke Lever - piano

Romantische saxofoonmuziek van o.a. Gabriel Fauré, Francis Poulenc & Paule Maurice.

Het Arte Duo bestaat uit saxofoniste Aubrey Snell en pianiste Lineke Lever. Als duo werken zij al 18 jaar samen. Zij hebben zich bewezen als klassieke musici die de klassieke saxofoon-pianomuziek bekender willen maken bij een groter publiek.

Het Arte Duo geeft concerten op alle belangrijke concertpodia van het land: Het Concertgebouw, Muziekcentrum Vredenburg, Muziekgebouw Eindhoven. In 2006 en 2007 was het Arte Duo te horen tijdens de Suite Muziekweek in het Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam.

De ongewone combinatie waarvoor Arte Duo koos, heeft ook verrassende gevolgen. Inmiddels zijn er speciaal voor het Arte Duo meer dan 20 stukken geschreven waarvan zij de wereldpremière op hun naam hebben staan. Van het Arte Duo zijn opnames gemaakt door Radio 4, De Concertzender en televisie. 
Daarnaast hebben zij 2 goed ontvangen CD’s opgenomen.

Meer info: www.arteduo.nl
Fotograaf: Merlijn Doomernik

 

Arte Duo

Zondag 12 mei 2019

Lilian Farahani - sopraan
Maurice Lammerts van Bueren - piano

De Nederlands-Iraanse sopraan Lilian Farahani (1990) studeerde aan de conservatoria van Den Haag (bachelor cum laude met onderscheiding ‘for the great talent as a singer and as a stage performer’) en Amsterdam - master cum laude aan de Dutch National Opera Academy in 2015. Ze ontving haar eerste zanglessen van Marjan Kuiper en studeerde aan het conservatorium bij Sasja Hunnego; momenteel wordt ze gecoacht door Ira Siff en Hans Pieter Herman. Masterclasses volgde ze bij Margreet Honig, Miranda van Kralingen, Dany Zonewa, Lynne Dawson, Dennis O’Neill, Raúl Giménez en Abbie Furmansky.

In het seizoen 2018/2019 zingt Lilian onder meer de rol van Papagena in ‘Die Zauberflöte’ bij De Nationale Opera, een productie van regisseur Simon McBurney waarmee ze ook was te horen op het Festival van Aix-en-Provence. Ook is ze te horen in de rol van Gretel in ‘Hänsel und Gretel’ in Aalto-Musiktheather Essen. In het voorjaar 2019 verschijnt haar debuut-album ‘Woman - the making of…’ met werken van Jake Heggie, in samenwerking met pianist Maurice Lammerts van Bueren. In seizoen 2019/2020 is ze te horen als Pamina (Zauberflöte) bij Opera Zuid, Susanna (Nozze di Figaro) in Nancy en in Rusalka bij De Nationale Opera.

In het solistenensemble van het Konzert Theater Bern zong zij de rollen van Pamina in ‘Die Zauberflöte für Kinder’, Kitty in ‘Anna Karenina’ van Jen? Hubay, Mrs. Gobineau in ‘The Medium’ van Menotti en Frasquita in ‘Carmen’. Ook was ze te horen als Carolina in ‘Il matrimonio segreto’ bij l’Opéra National de Lorraine, Nancy, een rol die ze al eerder zong in een co-productie van De Nationale Opera, de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid. Verder vertolkte ze rollen als Despina in Mozarts 'Così fan tutte’, Zerlina in ‘Don Giovanni’ en Susanna en Barbarina in ‘Le nozze di Figaro’.

Lilian werkte met regisseurs als Simon McBurney, Lotte de Beer, Monique Wagemakers, Laurent Pelly en Cordula Däuper, met dirigenten als Raphaël Pichon, Antony Hermus, Ed Spanjaard, Patrick Fournillier, Kenneth Montgomery en Sacha Goetzel en met onder meer het Residentie Orkest, het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Blazersensemble, het Orkest van het Oosten en leden van het Rotterdam Philharmonisch Orkest.

Naast opera, operette en het klassieke liedrepertoire heeft Lilian veel affiniteit met hedendaagse composities.
Ze vertolkte de rol van Anne Frank in de opera ‘Anne en Zef’ van Monique Krüs in regie van Corina van Eijk (wereldpremière), zong de Nederlandse premières van de opera 'Death Knocks' (Christian Jost) in de rol van de Dood en de cyclus ‘Eve-song’ (Jake Heggie). Bij het Nationale Toneel trad ze op in ‘Een helse komedie’ van Michael Sturminger in de regie van Theu Boermans.

Sinds maart 2017 wordt Lilian vertegenwoordigd door IMG Artists, Parijs.

Pianist Maurice Lammerts van Bueren behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie voor de aantekening Kamermuziek aan hetzelfde instituut bij Ludmilla Baslawskaja. Liedbegeleidingslessen kreeg hij onder meer van Graham Johnson en Rudolf Jansen.

Maurice Lammerts van Bueren heeft zich volledig toegelegd op het liedbegeleiden. Hij trad op met vele zangers, onder wie Angelika Kirchschlager, Henk Neven, Florieke Beelen, Thomas Oliemans, Marcel Reijans, Lilian Farahani, Ekaterina Levental, Ellen Valkenburg, Esther Kuiper, Sven Weyens, Aldona Bartnik en Hans Pieter Herman. Daarnaast is hij oprichter en pianist van het Coco Collectief.

Voordat hij zich uitsluitend richtte op het begeleiden van zangers, werkte hij als kamermusicus met vele instrumentalisten, zoals de violisten Theo Olof, Frederieke Saeijs en het vioolduo Theo Olof/Herman Krebbers. Met Trio Suleika, waarvan hij 13 jaar deel uitmaakte, won hij de Vriendenkrans van het Concertgebouw en de prestigieuze Kersjesprijs.
Naast optredens in Nederland gaf hij kamermuziek- en liedrecitals in België, Duitsland, Frankrijk, Polen, Trinidad, Slovenië, de Verenigde Staten, Taiwan, Zweden en Syrië.

Hij nam diverse CD's op, o.a. met Angelika Kirchschlager (liederen van Jake Heggie), Trio Suleika (Brahms, Dvorák, Rachmaninoff, Ravel) en violiste Frederieke Saeijs (sonates van Ravel, Respighi en Granados).
Recente releases zijn "The Silver Age" met mezzosopraan Ekaterina Levental, "Songs and sketches" (liederen en pianowerken van Dirk Fock) met bariton Mattijs van de Woerd en sopraan Irene Maessen, en Schuberts "Winterreise" in een eigen arrangement met het Coco Collectief.
In 2018 verschenen drie nieuwe CD's met mezzosopraan Florieke Beelen en bariton Hans Pieter Herman (Schumanns complete Myrten), met sopraan Aldona Bartnik (Poolse liederen en mazurkas van Chopin, Paderewski en Szymanowski) en liederen uit Mahlers "Des Knaben Wunderhorn" met mezzosopraan Esther Kuiper en bariton Sven Weyens.

Maurice Lammerts van Bueren is als coach verbonden aan de zangafdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds 2008 is hij Steinway Artist.

Naast muziek heeft hij nog een andere passie: als portretfotograaf maakt hij regelmatig portretten van zangers en instrumentalisten.

 

Lilian Farahani

Maurice Lammerts van Bueren

Zondag 16 juni 2019

Annemieke IJzerman - harp
Katja Dupont zal haar werk exposeren.

Annemieke IJzerman (harp) studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij Erika Waardenburg en behaalde in 2004 het diploma Bachelor of Music met onderscheiding. Ze vervolgde haar studies aan het CNSMD in Lyon in Frankrijk bij Fabrice Pierre. Ze won prijzen op diverse concoursen.

Sindsdien is zij werkzaam in verschillende symfonie- en kamerorkesten als het Concertgebouw Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en het Orchestre Philharmonique Luxembourg. Ze geeft daarnaast soloconcerten en speelt in een aantal ensembles waaronder Atmos4 met marimba's, piano en harp dat o.a. de Canto Ostinato van Simeon ten Holt uitvoert, Duo23 met twee harpen, het UtrechtsHarpTrio voor fluit/harp/altviool en Kamermuziek Ensemble Nederland in variabele bezetting met als basis viool, klarinet, cello, harp, waarmee zij eigenzinnige programma's maakt.

Ze zoekt graag de samenwerking op met andere kunstdisciplines en speelde onder meer in “Snowqueen” van het Alchemy Ensemble, “Tsaar Saltaan” van kindertheatergroep Kwatta, “Theriak” van LeineRoebana en toerde mee met The Analogues in de live uitvoering van het Beatles' album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.

Katja Dupont is opgeleid in tuin- en landschapsinrichting.
Naast haar werk als tuinontwerper-adviseur in IJzerhart en partner in IJzervreter trainingen maakt zij realistische en gedetailleerde pentekeningen.
Het tekenen in zwart/wit betekent voor haar keuzes maken: inzoomen en nuances uitschakelen. Waarmee het uiteindelijke beeld krachtiger wordt.
Sinds 2016 exposeert ze tijdens de WaardArt atelier route.
Dit jaar is haar werk ook lange tijd in Zorgcentrum Ravestein te Geldermalsen te zien geweest.
E-mail: katja.dupont@ijzerhart.net

  Annemieke IJzerman

 

Het logo van Uiterdijk Klassiek is ontworpen door Ien van Laanen.